Nycklar, nyckelbrickor och porttelefoni

Nycklar

  • I juni 2021 genomfördes låsbyte i föreningen till allmänna utrymmen. Systemet heter ILOQ och om du önskar fler nycklar så kontakta Fastum.
  • Om du önskar byta lås till lägenheten så kontakta Hellgrens låsTelefon: 08-400 546 00 eller mail: info@hellgrenslas.se.
  • Kostnaden för nya nycklar bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Borttappade ILOQ nycklar: kontakta styrelsen så att vi kan vidta lämpliga åtgärder!

Blåljuskod

Föreningen har Blåljuskod till portarna. Portkoden finns hos polisens ledningscentral och lämnas ut till den myndighet som behöver. Uppge till SOS alarm att föreningens dörrar öppnas med Blåljuskod. Det finns dekaler på portarna som påminner om det.

Taggar och porttelefoni

Varje lägenhet har tre taggar vars identitetsnummer är kopplade till lägenheten. Med dessa kan man öppna samtliga portar i föreningen. Extra taggar kan beställas hos Fastum mot en kostnad av 200 kr. Förlorade taggar bör anmälas till Fastum för att spärras.

För att öppna porten i din trappuppgång för gäster använder föreningen systemet “Frecall Entry”. Du ringer från en föranmäld telefon till Free Calls nummer och porten låses upp, direkt eller med hjälp av en kod. De telefonnummer du vill använda för tjänsten anmäler du till Fastum.

Instruktion för boende

  • Om besökaren står vid porten och ringer så kan du öppna porten genom att ringa : 08-551 093 76. Låt två (2) signaler gå fram. Lägg på luren och porten öppnas.
  • Om du vill lägga ut en tillfällig kod kan du göra det genom att ringa 08-551 093 76. Låt fyra (4) signaler gå fram. Lägg på luren. Portkoden som fungerar i två timmar är de fyra sista siffrorna i ditt telefonnummer.

Instruktioner finner ni i följande dokument:

FreeCallEntry

Instruktion Freecall